Ciorba de potroace ca la Cleme

Reteta culinara din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de potroace ca la Cleme

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de potroace ca la Cleme

 

Pentru că și pentru că am fost naș, mi-a căzut ciorba de potroace (unii spun că aș ști.... :))))))))). Am citit ceva despre acest ponei care te indreapta dupa o nunta tremurata si bahica (pentru unii mai insetati), Radu Anton Roman a spus ca se face o ciorba buna de poke cu ceva oratanii crescuti in porumbul gospodarului, multe inimioare si pipi de pasare si suc de varza murata. Toate bune si frumoase pana la zeama de varza, nu am avut si multora nu le place sucul de varza in supa. Așa că mi-am creat propria ciorbă de gropi, nu pretind că am inventat-o ​​eu, la fel cum nu am inventat roata și apa fierbinte, așa că tocmai păstrasem în pivniță un delicios bulion de legume roșii, doar o nebunie acrișoară. bine să te îndrept. Nașă, distracția a mers, așa că treci cu mine... sau a fost foarte bine,

2 nuci de cocos "tarani" cam 4 kg ingrijite 2 kg inimioare de pui și pipete ceapa aproximativ 500 g 450 g ardei gras roșu 250 g pastranac 550 g morcovi 330 g telina 1 cană de orez sare bulion de legume apă aproximativ 18 l 8 gălbenușuri 300 g smântână grăsime, 35% grăsime 2 ciorchini de zada

Să începem cu cocoșii. De când eram nașă aveam ajutor, surioara s-a ocupat de cocoși, toate chestiile alea cu tăiere, opărire, curățare, tuns și păstorit, le-am primit gata, după cum se spune, doar eu- le-am tăiat în bucăți mai mici. Asa ca pe aceasta parte am scapat, am curatat si taiat legumele cubulete mici, am taiat ceapa bucatele mici. Inițial am vrut să fierb supa la focul de lemne, dar ploaia nu a lăsat să plouă abundent, așa că am folosit varianta aragazului. Am pus bucatele (capacitate 20 l) bucatile de carne, inimioare si pipete, am umplut cada cu apa, mai mult de jumatate, am presarat sare grunjoasa si am lasat sa fiarba la foc mediu aproximativ 3 ore. După ce carnea a pătruns bine, am mai adăugat apă, aproape plină de tuciu, am adăugat legumele, am lăsat să fiarbă, după care am adăugat orezul. In timp ce fierbea orezul, am pregatit galbenusurile amestecate cu smantana, pentru a indrepta supa la final. Cand toate ingredientele au fiert, am ajustat sarea, am adaugat bulionul de legume, am lasat sa fiarba, apoi am stins focul. Am lasat supa sa se calmeze aproximativ 20 de minute, apoi am adaugat galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de supa. La final am adaugat leusteanul tocat.

Ingrediente Ciorba de potroace ca la Cleme

2 cocosi ''tarani'' cca 4 kg curatati

2 kg inimi si pipote de pui

ceapa cca 500 g

450 g ardei gras rosu

250 g pastranac

550 g morcov

330 g telina

1 cescuta cu orez

sare

bulion de zarzare

apa cca 18 l

8 galbenusuri

300 g smantana grasa, 35% grasime

2 legaturi de leustean

Categorii