Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri
Reteta culinara Cirese (inima de porumbel) conservate pentru prajituri din categoria Sirop / Compot. Cum sa faci Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri
E bine sa ai si vecini inimosi, care te lasa sa te cateri in cires si sa culegi dupa pofta inimii.Niste cirese carnoase si foarte gustoase, se numesc ''inima de porumbel''.Asadar si prin urmare am prestat la greu cu inimoasele astea, dulceata, conservate pentru prajituri si cred ca urmeaza si-o prajitura.
INGREDIENTE
Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat zaharul si am amestecat bine, am acoperit tuciul cu un prosop. Din cand in cand am amestecat bine sa se topeasca zaharul. Trebuiesc lasate cam 24 de ore sau pana se topeste tot zaharul si ciresele isi lasa sirop. Dupa ce si-au lasat sirop si zaharul s-a topit, le-am asezat in borcane de 800 g ( mi-au iesit 7 borcane de 800 g ), apoi am umplut fiecare borcan cu sirop, am pisat cate o aspirina la fiecare borcan, am inchis ermetic cu capacul si am agitat cateva minute fiecare borcan sa se topeasca aspirina. Le-am depozitat la loc racoros in camara sau beci, dupa caz. Vor sta cumintele pana la iarna cand o sa le folosesc la diverse prajituri. Pentru ca si-au lasat foarte mult sirop, restul de sirop l-am pus la fiert si l-am scazut , obtinand un sirop gros numai bun de servit cu apa minerala sau il folosesc la prajituri sub forma de jeleu.
Ingrediente Cirese ( inima de porumbel) conservate pentru prajituri
6 kg cirese ( cantarite cu samburi)
3 kg zahar
aspirina- 1 aspirina la borcan de 800 g sau 1/2 aspirina la un borcan de 400 g