Ciulama de ciuperci, de post

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Ciulama de ciuperci, de post
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciulama de ciuperci, de post
Tot din rezerva pentru iarnă, avută în congelator, m-am hotărât să fac o ciulama de nicoreți! Nicoretele este o specie de ciuperci comestibile cunoscută în popor ca buretele lui Sfântu’ Gheorghe sau burete de mai, deoarece apare timpuriu, după data de 23 aprilie (Sfântul Gheorghe), până în luna iunie. Ciulamaua de ciuperci de pădure: hribi, ghebe sau bureți este delicioasă! Dar la fel de gustoasă este și din ciuperci champignons sau pleurotus, care se găsesc pe piață, tot timpul anului.
Ingrediente Ciulama de ciuperci, de post
1 kg ciuperci - nicoreți
1-2 cepe medii
3-4 căței de usturoi
2-3 linguri de făină
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
1 legătură de pătrunjel verde tocat
sare după gust
piper măcinat, după gust
boia de ardei dulce, după gust