Ciulent de carne cu prune uscate

Timp de preparare 14 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciulent de carne cu prune uscate

Se incalzeste uleiul intr-o cratita adinca si se prajesc bucatile de carne pe toate partile,se adauga ceapa si se prajeste in continuare pina ceapa este aurie,se adauga frunzele de coriandu sare piper se adauga supa si se face focul mic si se lasa sa fiarba o ora,se adauga cartofii si usturoiul si se mai fierbe acoperit inca 15 minute. Boabele de griu vin clatite in citeva ape si se adauga la mincare impreuna cu mierea de curmale, prunele si lasam sa mai fiarba inca 3/4 de ceas.Trebuie sa fim atenti ca lichidele sa fie cu trei degete mai mult decit mincarea caci griul se unfla la fiert.La nevoie este bine de adaugat supa calda ca sa nu intrerupem fierberea.Se pune o foaie de aluminium peste oala si capacul pe deasupra.Asa se pune oala cu mincare la cuptor incalzit la 110 grade nu mai mult si se lasa sa se coaca la temperatura asta pina a doua zi la prinz -nu mai tirziu de 12. In timpul noptii verificam daca nu lipsesc lichide si la nevoie adaugam ca mincarea sa nu se usuce. Nu este complicata si din cauza ca sta toata noaptea in cuptor gusturile se contopesc si iese minunata. In afara de faptul ca toata casa va mirosi de mincare gustoasa.Este o mincare care se pregateste in zilele reci de iarna la sfirsit de saptamina.

Ingrediente Ciulent de carne cu prune uscate

ptr 6 persoane

Pentru aceasta mancare se poate folosi carne de la git,coaste sau umar.

Aceasta mincare se incepe a pregati de cu seara si fierbe pina a doua zi la masa de prinz -se pregateste incet in cuptor.

1kg de carne de vita de la gat taiat in cuburi potrivite

6linguri de ulei de cannola sau floarea soarelui

2cepi potrivite taiate cuburi

4ramure de coriandu proaspata

1kg de cartofi mici curatati si taiati in doua

300 gr de boabe de griu spalate

1capatina de usturoi taiata in doua pe laterala

sare

5linguri de miere de curmale sau 2linguri zahar brun

1pahar de prune uscate fara samburi-pe care le punem in apa sa se moaie putin.

supa de pasare sau de vita ptr a acoperi mincarea.

Categorii