Ciuperci umplute cu spanac si linte

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci umplute cu spanac si linte

8 ciuperci mari se curata, se indeparteaza piciorusul, apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute. Intre timp dam in cateva clocote lintea, cu un praf de sare, apoi o scurgem bine. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu ardeiul taiat cubulete, pana se inmoaie. Se adauga si piureul de spanac, bine scurs, se amesteca bine, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se da de pe foc si se presara deasupra marar verde tocat fin. Separat calim intr-un strop de ulei ciupurcile si piciorusele ramase, curatate si maruntite. Cand incep sa se caleasca, se adauga lintea scursa, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc. Se scot ciupercile din cuptor si cu ajutorul unui servetel se absoarbe sucul lasat de ele, apoi se umple fiecare palariuta cu cate o lingura de spanac, deasupra se pune cate o lingurita de linte cu ciuperci, se presara si un pic de parmezan, se decoreaza cu cate jumatate de rosie cherry si se da 15 minute la cuptor! Se servesc dupa ce s-au racit un pic, ca aperitiv. Pofta buna!

Ingrediente Ciuperci umplute cu spanac si linte

10 ciuperci cu palarie mare

200 g piure de spanac

3-4 linguri de linte rosie

1 ceapa mai mica

1 ardei rosu

ulei de masline

sare

amestec uscat de condimente

4-5 rosii cherri

cateva fire de marar verde

o lingura de parmezan ra

Categorii