Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :)) Au o delicioasã savoare semi-dulce si o atractivã culoare albastru purpuriu.Nummele stiintific este Vaccinium myrtillus. Se foloseste la prepararea sosurilor, salatelor, diverselor prãjituri, batidos... Sunt originare din America de Nord, Asia si Europa Centralã. Beneficii: *antioxidanti *buni pt. vedere (previn cataracta si retinopatia diabeticilor) *protejeazã inima (potrivit "Journal of Agriculture and Food Chemestry", afinele furnizeazã peste 38% anti radicali liberi ca vinul rosu) *previne infectiile urinare *ajutã la memorie *depresie... *ajutã la reglarea tranzitului intestinal si reduce inflamarea sistemului digestiv Referinte: http://www.blueberry.org http://www.whfoods.com http:/www.severomoreira.net Ador fructele de pãdure, asa cã incerc sã le prepar dupã mai multe retete. Pt.aluat: Intr-un vas pune fãina, fã o gaurã in mijloc unde se pune uleiul si oul. Amestecã bine. Separat amestecã afinele (ale mele erau congelate) cu zahãr si dã pt. 1 minut la microunde pt. a elibera culoarea... Adaugã afinele piure (eu le-am lãsat intregi)la aluat si amestecã bine. Adaugã putin câte putin laptele. Dacã faceti un aluat de clãtite, acela care il faceti tot timpul este egal...Se poate pune mai putine afine dacã vi se pare prea concentrat. Se fac clãtitele. Pt. mousse: Se taie mãrunt cãpsunile si se amestecã cu zahãr(dupã plac). Bate smântâna friscã si amestecã cu cãpsunile si esentã de vanilie (optional). Dacã se servesc clãtitele imediat, se pot umple cu acest mousse, dacã nu pãstrati crema in frigider pânã la servire. Am servit clãtitele cu inghetatã si sos de afine... Poftã bunã!

Ingrediente Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Aluat:1 canã mare de fãinã

150 gr. afine

cca. 200 ml lapte

4 linguri de ulei

1 ou

1-2 linguri de zahãr

Mousse de cãpsuni:

10 cãpsuni

zahãr

esentã de vanilie

200 ml smântânã pt. friscã

Categorii