Coada de salau cu cartofi dulci

Reteta culinara Coada de salau cu cartofi dulci din categoria Salau. Specific Romania. Cum sa faci Coada de salau cu cartofi dulci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coada de salau cu cartofi dulci

 

 Am avut portionata o coada frumoasa de salau, cam de un kilogram. Ca si garnitura, am ales cartofi dulci. Este pentru prima data cand ii gatesc. Cartofii dulci sunt o surpriza placuta. Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Ii asociam vizual cu dovleacul copt care din motive necunoscute, nu se potriveste cu digestia mea :d. Cartoful dulce este benefic pentru sanatate, contine o gramada de vitamina A. Cu efort minimum, am obtinut o masa gustoasa si sanatoasa. Pentru preparare, am folosit vasul grecesc gastra din ceramica smaltuita.  

Ingrediente Coada de salau cu cartofi dulci

1 kg salau [coada]

1 kg cartof dulce

6 catei usturoi

3 ardei iuti

3 linguri ulei masline

1/2 lamaie

1/2 lingurita fulgi chilli

1 lingura rozmarin tocat

1 lingurita chimion pulbere

sare de Hymalaia

patrunjel verde tocat

ceapa verde

Categorii