File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Reteta culinara File de salau in crusta de pesmet cu parmezan din categoria Salau. Specific Romania. Cum sa faci File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

 

Cautand pe net retete de preparare a fileului de peste, m-am oprit la acest fel pe care l-am pregatit dupa gustul nostru si care ne-a incantat foarte tare papilele gustative. Cantitatile sunt aproximative pentru ca am pus dupa ochi, ulterior a trebuit sa mai adaug, dar per total a iesit super bun.

8 bucati file de salau de nil taiate in doua sare, piper pentru condimentat pestele cca 100 g pesmet cca 4 lg parmezan ras 1/2 lgt sare 1/2 lgt piper 1/2 lgt boia dulce afumata 1 lg patrunjel verde tocat 2 lg ulei de masline 4-5 lg pline cu mustar cartofi natur si lamaie pentru servire

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o pensula din silicon pentru a o avea la indemana.

Intr-un alt bol mai larg se pune pesmetul, parmezanul, sarea, piperul si patrunjelul tocat. Se combina bine appi se toarna uleiul de masline. Se amesteca pana se obtine o compozitie mai compacta, bine omogenizata.

Se pregateste tava cu hartie de copt si se porneste cuptorul la 180 de grade.

Se ia fiecare bucata de peste, se unge cu mustar cu ajutorul pensulei apoi se tavaleste prin amestecul de pesmet si parmezan. Se asaza pe tava si se trece la urmatoarea bucata de peste pana se fac toate.

Se da tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 30 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite bucatile de peste.

Intre timp se fierb si cartofii in apa cu sare. Se servesc asezonati cu patrunjel alaturi de fileul de peste si stropiti cu lamaie.

Pofta buna!

Ingrediente File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

8 bucati file de salau de nil taiate in doua

sare, piper pentru condimentat pestele

cca 100 g pesmet

cca 4 lg parmezan ras

1/2 lgt sare

1/2 lgt piper

1/2 lgt boia dulce afumata

1 lg patrunjel verde tocat

2 lg ulei de masline

4-5 lg pline cu mustar

cartofi natur si lamaie pentru servire

Categorii