Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Reteta culinara Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei din categoria Salau. Cum sa faci Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

 

Pentru un pranz usor am pregatit o salata de legume.

1 bucată de sare (1,5 kg) 3 dovlecei 2 morcovi usturoi verde (numai partea albă) sare piper negru busuioc uscat 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec suc de lamaie dupa gust Curățăm bine peștele, îl spălăm și îl tăiem oblic din loc în loc pe ambele părți. Îi dăm sare și piper și îl lăsăm deoparte. Curățați legumele și tăiați-le în felii de 5-6 mm. Tăiați mărunt usturoiul. În crestăturile formate punem o parte din usturoiul verde. Puneți morcovul și feliile de dovlecel și usturoiul rămas într-o tavă. Se presară cu sare, piper și busuioc și se amestecă. Pune pestele deasupra. Peste peste se toarna vinul si zeama de lamaie, apoi se stropeste cu ulei. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la foc iute. După 30 de minute, îndepărtați folia și lăsați peștele să se rumenească.

Ingrediente Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

1 bucata salau(1,5 kg)

3 dovlecei

2 morcovi

usturoi verde(doar partea alba)

sare

piper negru macinat

busuioc uscat

2 linguri ulei

150 ml vin alb sec

zeama de lamaie dupa gust

Categorii