Coaste de miel cu ciuperci umplute

Reteta culinara Coaste de miel cu ciuperci umplute din categoria Oaie. Cum sa faci Coaste de miel cu ciuperci umplute

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coaste de miel cu ciuperci umplute

 

Oricum sunt preparate, la cuptor, tigaie, grill sau grătar, costitele de miel, sunt la fel de gustoasee! Yamyyy, yamyy! ;) 

 

INGREDIENTE
Coaste de miel cca. 2000 g, Usturoi 4-5 căței, Sare de mare aromatizată cu rozmarin, busuioc, cimbru, busuioc cca. 2 lingurițe, Piper proaspăt măcinat, Ulei de măsline cca. 3 linguri., Muștar 3 linguri, Ulei de măsline 2 linguri, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 4 fire, Bere blondă cca. 500 ml, Vin alb demisec cca. 350 ml, Lămâie 1 bucată mare. Pentru ciuperci: Ciuperci champignon cca. 500 g, Kaiser cca. 100 g, Cașcaval cca. 100 g, Cimbru cca. 1 lingură, Ulei de măsline 2 linguri.

Coastele de miel porționate, se asezonează de sare și piper apoi se așează într-o tavă termorezistentă.

Din ulei, muștar, bere, vin și mirodenii se face un sos omogen, cu care se ung coastele.

Ceapa și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se presară peste coastele aromatizate.

Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat.

Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline, bacon-ul cubulețe și

cașcavalul ras.

Apoi se pun de jur, împrejurul coastelor aromatizate, împeună cu felii de lămâie, pentru a se obține aroma dulce-acrișoară.

Se acoperă tava și se dă la gătit cca. 6o minute la foc mediu, cca. 180 grade.

Apoi se descoperă și se mai lasă la copt, pentru a prinde crustă cca. 10 minute pe fiecare parte.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Coaste de miel cu ciuperci umplute

Coaste de miel cca. 2000 g, Usturoi 4-5 căței, Sare de mare aromatizată cu rozmarin, busuioc, cimbru, busuioc cca. 2 lingurițe, Piper proaspăt măcinat, Ulei de măsline cca. 3 linguri., Muștar 3 linguri, Ulei de măsline 2 linguri, Ceapă verde 4 fire, Usturoi verde 4 fire, Bere blondă cca. 500 ml, Vin alb demisec cca. 350 ml, Lămâie 1 bucată mare. Pentru ciuperci: Ciuperci champignon cca. 500 g, Kaiser cca. 100 g, Cașcaval cca. 100 g, Cimbru cca. 1 lingură, Ulei de măsline 2 linguri.

Categorii