Coaste de porc picante

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas sau cutie cu capac( asa am facut eu) in care incap coastele si putem sa o dam la frigider. Introducem coastele, acoperim vasul cu capac sau folie si dam la rece pentru macar 24 de ore. O data sau de doua ori intoarcem coastele in cutir. Cu cat stau mai mult la marinat, vor fi mai gustoase... Dupa trecerea timpului de marinare, scoatem coastele din vas si le tamponam putin, cu servetele, astfel incat sa nu curga zeama marinadei. Pregatim intr-un bol toate ingredientele cu care vom unge coastele.. Curatam cartofii si ii taiem in doua sau in patru, depinde de marimea lor, apoi ii fierbem de jumatate, in apa cu sare. Ungem coastele cu pasta formata, o punem intr-un vas care merge la cuptor( eu am pus intr-un vas de lut ,pe care l-am hidratat 30 de minute, inainte) si cartofii scursi de zeama ii asezam roata dupa coaste. Stropim cartofii cu putin ulei, cu ajutorul spray-ului. Dam vasul la cuptorul dinainte incins la maxim , pentru 10 minute, apoi reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca coastele cam doua ore, doua ore jumatate, pina cand sunt bine patrunse. Coastele au si grasime printre randurile de carne si aceasta se va topi, incet, incet. Dupa ce scoatem coastele din cuptor, le acoperim si le lasam sa se odihneasca 10 minute, apoi le putem portiona. Le servim alaturi de cartofii presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si o salata de salata verde. Pofta mare sa aveti !

Ingrediente Coaste de porc picante

- pentru marinada

3 catei usturoi pisati

1 ceapa mica( taiata julien)

200 ml vin alb

1 linguta rasa boia afumata

2 linguri ulei aromat

sare

piper negru macinat Kami

- pentru coaste:

1,5 kg coaste porc

1/2 lingurita chili piper de Cayenne

1 lingurita Whole Chili

1 lingura sos Worcestershire

2-3 linguri mustar

2 linguri ulei aromatizat

3 catei usturoi pisati

1 lingurita piper proaspat macinat Kami

1 lingurita boia afumata

1 lingurita boabe de mustar

2 cuburi zahar brun

- pentru cartofi :

700 g cartofi

2 catei usturoi pisati

sare

piper

boia

patrunjel verde tocat

Categorii