Coaste si spata de batal in foi de varza acra

Reteta culinara Coaste si spata de batal in foi de varza acra din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Coaste si spata de batal in foi de varza acra

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Coaste si spata de batal in foi de varza acra

 

"Bunatati pentru Craciun"  Musafirii mei sunt oameni seriosi care degusta cu incredere din bucatele mele . Cum am stiut ca peste tot au servit porc , m-am gandit sa le fac o surpriza pregatindu-le costite de batal .

 

INGREDIENTE
2.5 kg caste si spate de batal 200 gr slaninuta afumata 6 foi de varza acra 6 catei de usturoi 2 cepe rosii 2 lingurite ras el hanout 1.5 lingurite rozmarin pudra 1,5 lingurita boia dulce afumata 1.5 lingurita ghimbir pudra 1.5 lingurita piper brazilian macinat ardei iute rosu , ceapa verde -pentru decor sare Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus . Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza . Distribuiti pe deasupra la carne felii de ceapa , usturoi si slaninuta afumata . BUcatile de carne se invelesc in foi de varza acra . Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am lasat la rece ,la marinare uscata . Nu am mai folosit ulei sau alte grasimi . Grasimea rezultata de la coacere este suficienta pentru ca batalul ajuns aproape de maturitate este destul de gras . Cand au sosit musafirii am pus apa putina in tava . Am pus tava cu carne la cuptor la foc mic ,cam 150 grade timp de 3 ore . Numai bine pana am servit aperitivele , ciorba si cate un paharel de ceva . Spre sfarsitul coacerii am scos folia si frunzele de varza acra , apoi am lasat batalul sa se rumeneasca . Serviti costitele si spata de batal fierbinti si frumos decorate cu ardei iute si ceapa verde . Alaturi puneti salata si garnitura preferata . Noi am avut orez simplu cu patrunjel verde si salata de cruditati. Nu uitati ca asemenea carne , cere un pahar de vin rosu . Noi am avut un vin de casa din Republica [Moldova ], rosu, robust , dar usor sifonat cu aroma fructata . Pofta buna !!!

Ingrediente Coaste si spata de batal in foi de varza acra

2.5 kg caste si spate de batal

200 gr slaninuta afumata

6 foi de varza acra

6 catei de usturoi

2 cepe rosii

2 lingurite ras el hanout

1.5 lingurite rozmarin pudra

1,5 lingurita boia dulce afumata

1.5 lingurita ghimbir pudra

1.5 lingurita piper brazilian macinat

ardei iute rosu , ceapa verde -pentru decor

sare

Categorii