Coq au vin rouge

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coq au vin rouge

Puiul se taie in 6-8 bucati, care se spala, se sterg, se sareaza si se pipereaza. Se taie ceapa rondele sau felii,morcovii se taie felii si baconul se taie fisii. Se topeste baconul intr-o cratita cu o lingura de ulei; se scoate. Se adauga in cratita o lingura de unt si se prajesc bucatile de pui; se scot. Se asaza in uleiul din cratita legumele si se calesc 3 min. Se adauga usturoiul pisat si se prajeste. Se toarna in cratita vin si supa. Se adauga verdeturi, bacon si bucatile de pui (fara piept). Se acopera cu un capac si se fierbe 30 de minute. Daca nivelul lichidului scade foarte mult, se mai toarna vin sau supa. Se curata ciupecile si se prajesc intr-o lingura de unt. Pieptul se asaza in cratita impreuna cu cepele murate si ciuercile. Se mai lasa sa se inabuse, sub capac, circa 15 min. Se potriveste dupa gust de sare si piper si se servete cu patrunjel.

Ingrediente Coq au vin rouge

un pui

sare

piper

2 cepe

2 morcovi

60g bacon

o lingura ulei de masline

2 linguri unt

un catel de usturoi

200 ml vin rosu de Burgundia

200 ml supa de pui

o foaie de dafin

un fir de cimbru

un fir rozmarin

150g ciuperci mici

150g cepe mici albe murate

2 linguri patrunjel tocat.

Categorii