Costita de miel cu tarhon

Reteta culinara Costita de miel cu tarhon din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Costita de miel cu tarhon

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Costita de miel cu tarhon

 

 Această coastă de miel nu promitea mare lucru. Asta din cauza dimensiunii. Totuși, am primit o friptură delicioasă din ea. M-am gândit în sinea mea că dacă tarhonul merge la supa de miel, de ce nu s-ar duce la friptură?

600 gr coada de miel 1 frunză de dafin Vin 2 pahare 2 pahare una de alta 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 4 linguri de ketchup 4 fire de tarhon verde 1 lingurita boia dulce 1/4 lingurita ardei iute sare  Coastele de miel se curata, se spala si se taie in jumatate. Se prepară într-o oală apă, vin, dafin, sare și căței de usturoi. Fierbeți coastele în oala pregătită. Acum adăugați jumătate din tarhonul verde la fierbere. Când carnea începe să pătrundă, scoateți-o într-un vas [sau tavă] de sticlă termorezistentă. Amesteca uleiul de masline, ketchup-ul, boia de ardei, boia iute si putina sare. Ungeți coastele de miel cu această pastă. Puneți tulpina verde de tarhon pe fundul tăvii și deasupra coastei. Dam tava la cuptor pentru rumenire pentru aproximativ 10 minute pe gratarul de sus, temperatura 280 grade C. Supravegheați rumenirea pentru a evita riscul de ardere. Coastele de miel se servesc fierbinti. Am preferat să punem împreună o salată de legume. Poftă bună !!!

Ingrediente Costita de miel cu tarhon

600 gr codtita miel

1 foaie dafin

2 pahare vin

2 pahare apa

4 catei usturoi

4 linguri ulei masline

4 linguri ketchup

4 fire tarhon verde

1 lingurita boia dulce

1/4 lingurita boia iute

sare

Categorii