Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Reteta culinara din categoria Oaie. Cum sa faci Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

 

O friptura frageda si usor de facut...ce sa mai zic de timpul stat in bucatarie!!! ;) 

7 cotlete de miel 150 ml de vin rosu 3 linguri cu ulei de masline 2 lingurite cu otet din vin 6 catei mici de usturoi, taiati rondele oregano uscat o lingura cu miere sare piper

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul taiat rondele. Amestecam bine, iar in acest amestec adaugam bucatile de cotlet de miel, dar sa fie bine acoperite pentru a se marina uniform. Acoperim caserola si dam la frigider pentru minim 2 ore. 

Daca puteti si aveti timp sa le mai intoarceti pentru a se marina cat mai bine!!!

Dupa ce s-a marinat scoatem bucatile de cotlet la temperatura camerei, dar sa fie acoperite si o lasam asa cam jumatate de ora.   Mierea o punem peste marinada si amestecam bine. Incingem grillul si punem bucatile de cotelet la foc mare cam 5-6 minute, le ungem cu sosul de la marinada de 2-3 ori, intoarcem pe cealalata parte si procedam la fel. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie si lasam 10 minute acoperite cu hartie de copt.  Noi am servim cu garnitura de cartofi gratinati la cuptor si sos de piper!

  Pofta buna!

Ingrediente Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

7 cotlete de miel

150 ml de vin rosu

3 linguri cu ulei de masline

2 lingurite cu otet din vin

6 catei mici de usturoi, taiati rondele

oregano uscat

o lingura cu miere

sare

piper

Categorii