Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

Timp de preparare 2 ore si 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru marinada, cu usturoiul trecut prin presa. Cu ajutorul unei pensule, ungem bine cotletul cu aceasta marinada, il acoperin si il tinem 24 de ore la rece in frigider, la marinat. Punem pe coastele iesite folie de aluminiu, ca sa nu se arda, iar cotletul il punem intr-un vas uns cu o lingura cu untura, care se poate acoperi si merge la cuptor. Inainte de a-l da la cuptor, amestecam intr-un bol ingredientele pentu friptura (siropul de artar, 1 lingura mustar Dijon,1 lingura sos de soia, sare si piper) si intindem sosul format pe cotlet. Turnam cidrul in vas si apoi il dam la cuptor la 200 de grade C, acoperit, pentru 1,5-2 ore. Cand carnea este bine patrunsa, inlaturam capacul si lasam friptura sa se rumeneasca frumos inca 30-60 de minute, la 180 de grade C. Daca este nevoie, mai adaugati putin cidru, eu nu am mai avut nevoie. Preparam piureul de conopida. Taiem conopida în bucatele si o fiebem in apa cu putina sare, cam 8-10 minute, nu mai mult, apoi o scurgem de apa. Adaugam crema de branza si mixam pana obtinem o masa omogena, apoi condimentam piureul cu sare si piper. Adaugam coditele de chives taiate marunt si amestecam bine. Pastram la cald. Intr-o farfurie amestecam cascavalul ras, pesmetul si patrunjelul verde, pe care le-am maruntit cu mixerul vertical. Cotletul uns cu mustar Dijon il trecem prin acest amestec, apoi il lasam cam 10 minute maxim la cuptor, sa se moaie cascavalul si sa se fixeze crusta. Servim cotletul alaturi de piureul de conopida si o salata din salata verde. A doua zi am servit si un sos de merisoare amestecat cu dulceata de ardei iute...a iesit o nebunieeee...credeti-ma ! Pofta mare !

Ingrediente Cotlet de porc in crusta de cascaval cu patrunjel verde cu garnitura de piure de conopida

pentru marinada:

1 lingura ulei cu trufe

3 linguri ulei de masline

4 catei usturoi

1 lingurita rasa boia afumata

1 lingura pasta de gogosari

70 ml vin alb

2 linguri sos de soia

pentru friptura:

2 kg de cotlet de porc

3-4 linguri de sirop de artar

4 linguri de mustar Dijon

500 ml cidru de mere

1-2 linguri de sos de soia

sare dupa gust

piper negru proaspat macinat

pentru crusta:

100 g cascaval ras uscat

100 g pesmet

1 legatura patrunjel verde

pentru piureul de conopida:

1 conopidă

2-3 linguri crema de branza

sare si piper dupa gust

1 lingura chive

Categorii