Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Intr-o tigaie punem bucatiile de carne clatite cu apa rece si sterse cu un prosop de hartie,se condimenteaza pe ambele parti, se pune ulei de masline si se lasa putin la prajit. Se adauga vinul rose si ceapa taiata rondele,cand alcoolul se evapora se adauga apa cat sa acopere, carnea se intoarce pe ambele parti, cand zeama a scazut mai mult de jumatate se adauga cubul de unt, pentru a se forma putin sos. Cartofii se pregatesc intre timp, se taie cuburi si se pun la fiert pentru circa 15 minute in apa cu sare. Se scurg se apa se pun intr-un castron,se adauga putin lapte, untul si smantana si se mixaza bine. Se pun condimente dupa gust.

Ingrediente Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

2 bucati de cotlet de porc

1 fir de ceapa verde

ulei de masline

50 ml vin rose

1 cub de unt

vegeta/piper alb/boia dulce/busuioc

Pentru piure:

4 cartofi

lapte

unt

1 lingura smantana

sare

Categorii