Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Intr-o tigaie cu maner metalic incingem 1 lingura ulei de masline. Carnea o saram bine, apoi o rumenim bine in tigaia incinsa (dureaza cam 5 minute). Apoi il glazuram cu amestecul de miere, mustar si condimente, turnam in tigaie 50 ml apa si il dam la cuptor timp de 40 minute la 200 grade. La jumatatea timpului, verificam daca nu a scazut prea mult sosul si daca mai trebuie adaugam inca 50 ml apa. Daca aveti termometru de bucatarie, ca sa fie gata carnea trebuie sa aiba 65 grade celsius. Morcovii ii curatam,apoi ii taiem in bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare cam 15 -20 minute(pana sunt fierti aproape de tot) adaugam si broccoli si fasolea verde si lasam sa fiarba cam 3 -4 minute apoi strecuram.Intr-o tigaie topim untul, punem legumele asezonam cu sare si piper si cimbru,amestecam cu grija si lasam 2-3 minute la foc mediu. Dupa ce carnea e gata o scoatem din tigaie, o punem pe o farfurie, acoperim cu o folie de aluminiu si o lasam sa isi lase zeama. Tigaia in care am prajit carnea o punem la foc mic cu tot cu sosul din ea si adaugam faina, amestecam bine,apoi punem sosul barbeque si si zeama lasata de la carne.Amestecam din nou si adaugam apa, lasam sa fiarba la foc mic pana ajunge la consistenta dorita. Zis si facut! acum nu ne mai ramane decat sa savuram mancarea, pofta buna!

Ingrediente Cotlet glazurat cu morcovi si broccoli

Ingrediente:

cotlet de porc 600 gr

Pt glazura: 1 lingurita miere,2 lingurite mustar cu boabe

amestec de seminte de fenicul,de coriandru si boabe de piper pisate in mojar -o lingurita

sare

ulei de masline

pt garnitura:

400 gr morcovi

200 grame broccoli( congelat)

o mana de fasole verde congelata

50 gr unt

cimbru

Pt sos:

1/2 lingura faina

1 lingura sos barbeque

50 ml apa

Categorii