Instructiuni de preparare
Cotlete de berbecut marinate cu aparatul FoodSaver
Pregătim carnea. Se condimentează bine cu sare, piper, boia de ardei, piper măcinat mai mare. Stropiți cu oregano, puțină salvie dacă doriți. Pentru o marinada rapida am folosit Food Saver si caserola speciala pentru marinada rapida cu care am pregatit rapid momeala si carnea a fost marinata in jumatate de ora. Știu că unele lucruri se fac cel mai bine pe îndelete, dar uneori e bine să pui tehnologia în practică și să economisești timp prețios.Așadar, deschidem caserola, tăiem bucățile de carne. Se adauga vinul, apoi se stropeste putin ulei de masline, se adauga putina sare, condimentele, cativa catei de usturoi tocati si cateva rosii cherry taiate in jumatate si usor presate. Acoperiți cu capac, conectați Food Saver și treceți la golirea cratiței conform instrucțiunilor. Întreaga foarte făinoasă, iar aromele din condimente au fost absorbite de carne. Rotiți butonul în poziția închis, apoi deconectați furtunul de la aparat și depozitați caserola la frigider, în timp ce pregătim garnitura.Curatam cartofii noi, ii punem la abur cateva minute impreuna cu morcovii. Se incinge putin ulei de masline cu putin unt, se adauga cativa catei de usturoi tocati. Prăjiți cartofii și morcovii la foc iute, apoi adăugați amestecul de ciuperci și lăsați să fiarbă pe foc. Adăugați sare și piper cu lămâie. Să-l lăsăm deoparte.Scoateți caserola de carne marinată din frigider, deschideți-o, apoi puneți bucățile de carne într-o tavă termorezistentă. Se adauga restul de usturoi verde tocat, cateva rosii cherry si se adauga cateva linguri de momeala. Se da totul la cuptor, la foc mediu spre mare, pana se rumenesc si cotletele au patruns. Spre final, adaugam legumele fierte in tigaie si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute. Serviți totul cu salată verde cu roșii cherry și măsline negre, asezonate cu un dressing de ulei de măsline, sare și suc de lămâie. Sa-ti fie de folos!