Covrigei Pretzels

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Covrigei Pretzels

1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si se lasa 10 minute sa creasca. 2. Se amesteca faina, 1 lingurita de sare si untul. Se adauga drojdie si se formeza un aluat care se imparte în 4 portiuni egale si si se dau forma de minge care se acopera cu prosop si se pun la cald sa creasca 45 de minute. 3. Se scoate cate o minge de aluat si se imparte in 4 bucati. Se face o frangie lunga din fiecare bucata si se da apoi forma de covrig care se pune pe o tava de copt unsa. Se continua asa cu tot aluatul. 4. Se amesteca galbenusul cu apa si se ung covrigii. Se coc 10 - 15 minute sau pana cand incepa sa devina maro. Se amesteca 2 lingurite de sare mare, 1 lingurita faina si 1 - 2 lingurite de apa calda. Se unge pe covrigi si se coc alte 3-4 minute.

Ingrediente Covrigei Pretzels

-2 cesti faina

-1 / 2 ceasca unt

-3 / 4 cana lapte

-2 lingurite drojdie de bere

-3 linguri de zahar

-3 lingurite sare

-1 lingurita apa

-1 galbenus de ou

-1 lingurita faina

-1 lingurita de apa calda

Categorii