Covrigi cu susan

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand incepe sa se formeze aluatul, adaugam sarea. Lasam ca mixerul sa amestece bine aluatul aproape 10 minute. Luam aluatul si il transferam intr-un bol curat si il ungem cu putin ulei. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pe o plansa framantam putin aluatul si il impartim 6-7 bucati si facem din fiecare bucata un covrig si il punem pe o tava tapetata cu hartie sa mai creasca jumatate de ora. Punem o cratita lata cu apa cat sa cuprinda cate doi covrigi sa pluteasca si adaugam zaharul si amoniacul si aducem la starea de clocot. Cand incepe sa clocoteasca, facem focul mai mic si cu o paleta lata adaugam cate 2 covrigi in apa sa pluteasca ptr cateva secunde si le transferam pe tava de copt tapetata cu hartie si continuam cu restul covrigilor sa treaca prin apa. Cand toti covrigii au revenit pe tava, ii ungem cu galbenusul dizolvat cu putina apa si presaram susan si putina sare grunjoasa. Cuptorul se incalzeste la 200-210 grade C. Cand s-a incalzit, transferam tava in cuptor cu faza obisnuita de cuptor si coacem 15-20 de minute pana se rumenesc frumos. Cand s-au copt, ii transferam pe un gratar ca sa se raceasca. Foarte gustosi si crocanti.

Ingrediente Covrigi cu susan

2 pahare de faina alba ptr paine

2 pahare de faina integrala

2 linguri de zahar

10 gr de drojdie uscata

4 linguri de ulei

1 pahar si jumatate de apa calduta

1 lingurita de sare

ptr fiert covrigii

1 oala destul de larga

2 linguri de zahar brun

2 linguri de amoniac

ptr uns -1galbenus de ou

susan si sare grunjoasa

Categorii