Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Timp de preparare 5 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina ,l-am pus intr-un castron,l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la cald,la dospit, pana cand acesta isi tripleaza volumul. Tare frumos a mai dospit. In acest timp ne ocupam de umplutura.......jumatate din cantitatea de nuci am maruntit-o la robotul de bucatarie iar cealalta jumatate am taiat-o bucati mai mari.Rasnim fulgii de migdale iar halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute spuma cu putina sare. Dupa ce aluatul a crescut il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei. si il impartim in 3. Intindem fiecare bucata de aluat fie cu sucitorul,fie cu ajutorul degetelor(eu asa am procedat). Impartim si umplutura in 3 parti. Punem peste fiecare bucata de aluat cate o portie de umplutura. ,apoi rulam si apoi punem cozonacii in forme(eu am folosit forme de aluminiu) unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina. Lasam cozonaceii sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut si acopertiti cu prosop de bucatarie. Presaram putin zahar deasupra si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute. Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Asa procedam pentru fiecare cozonac in parte. Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor. Scoatem din forma cozonacii, ii punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:)) O felie de cozonac,o cana cu lapte ......mmm.....un deliciu! Pofta buna!

Ingrediente Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Pentru aluat

330 ml lapte caldut

3 linguri smantana

1 lingura unt

3 galbenusuri

6 linguri zahar

650 g faina

1 praf de sare

1 cub mic de drojdie proaspata maruntita

Pentru umplutura

100 gr fulgi de migdale

300 gr nuci

150 gr halva simpla

4 albusuri

1 praf de sare

Pentru uns deasupra

1 galbenu

2 linguri lapte

zahar pentru presarat pe cozonac

ulei pentru uns si faina pentru tapetat formele

Categorii