Crap cu ardei si usturoi
Reteta culinara din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci Crap cu ardei si usturoi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Crap cu ardei si usturoi
Am vazut o imagine cu crapul increstat astfel . Unde , nu mai stiu . Sunt foarte multumita de rezultat si am sa procedez asa des . Am obtinut o crusta frumoasa . Asezonarea a ramas la gustul meu . Gustul momentului :D
1/2 crap de Mures -800 gr aprox 4 linguri ulei masline 4 catei usturoi 2 linguri pasta ardei cu telina 1/2 lingurita ardei iute rosu tocat 2 linguri zeama lamaie 1 lingurita miere sare rosii , salata verde Bucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin pasta ardei cu telina , ardei iute tocat , usturoi pisat , miere , sare si zeama de lamaie . Cu acest amestec se unge bine bucata d epeste pe ambele parti . Daca este timp lasati crapul astfel condimentat sa se odihneasca la rec eminimum 30 minute . Dati pestele la cuptorul preincalzit [ 200grade ] timp de 30 minute . Scoateti crapul din cuptor cand este suficient de rumen . Serviti crapul cu ardei si usturoi cat este cald al;aturi de garnitura si salata de cruditati preferata . La servire puneti alaturi pe langa felii de lamaie si un pahar de vin alb . Pofta buna !!!!Ingrediente Crap cu ardei si usturoi
1/2 crap de Mures -800 gr aprox
4 linguri ulei masline
4 catei usturoi
2 linguri pasta ardei cu telina
1/2 lingurita ardei iute rosu tocat
2 linguri zeama lamaie
1 lingurita miere
sare
rosii , salata verde