Crap cu ardei si usturoi

Reteta culinara din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci Crap cu ardei si usturoi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crap cu ardei si usturoi

 

 Am vazut o imagine cu crapul increstat astfel . Unde , nu mai stiu . Sunt foarte multumita de rezultat si am sa procedez asa des . Am obtinut o crusta frumoasa . Asezonarea a ramas la gustul meu . Gustul momentului :D

1/2 crap de Mures -800 gr aprox 4 linguri ulei masline 4 catei usturoi 2 linguri pasta ardei cu telina 1/2 lingurita ardei iute rosu tocat 2 linguri zeama lamaie 1 lingurita miere sare rosii , salata verde  Bucata de crap se spala si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se incresteaza in romburi mici . Intr-un vas se va prepara un amestecdin  pasta ardei cu telina , ardei iute tocat  , usturoi pisat , miere , sare si zeama de lamaie .  Cu acest amestec se unge bine bucata d epeste pe ambele parti . Daca este timp lasati crapul astfel condimentat sa se odihneasca la rec eminimum 30 minute . Dati pestele la cuptorul preincalzit [ 200grade ] timp de 30 minute . Scoateti crapul din cuptor cand este suficient de rumen .  Serviti crapul cu ardei si usturoi cat este cald al;aturi de garnitura si salata de cruditati preferata .  La servire puneti alaturi pe langa felii de lamaie si un pahar de vin alb .  Pofta buna !!!!

Ingrediente Crap cu ardei si usturoi

1/2 crap de Mures -800 gr aprox

4 linguri ulei masline

4 catei usturoi

2 linguri pasta ardei cu telina

1/2 lingurita ardei iute rosu tocat

2 linguri zeama lamaie

1 lingurita miere

sare

rosii , salata verde

Categorii