Salată de icre de crap

Reteta culinara Salată de icre de crap din categoria Crap / Caras. Cum sa faci Salată de icre de crap

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salată de icre de crap

 

Mi-am cumparat un crap si m-am bucurat foarte mult cand am vazut ca are si caviar, asa ca am pregatit pe langa crap prajit si o salata de icre.

40 g icre, Ulei după gust (aprox. 70 ml), 1 lingura suc de lamaie, Sarat la gust

Spălați ușor caviarul cu ajutorul a două strecurătoare. Scurge-le bine.

Apoi, frecați caviarul cu sare grunjoasă. Am pus o linguriță din toate ouăle mele, adică 200 g. Mai bine puneti la inceput o cantitate mai mica si adaugati mai multa sare pe masura ce faceti salata, ca sa nu va deranjati sa le sarati dupa.

Daca nu vrei sa le faci imediat, pune caviarul intr-un borcan, acoperit cu o lingura de ulei, tine-le la frigider pana cand esti gata.

Am facut doar 40 g de salata de caviar (pentru ca familia mea nu mananca tot, am facut o salata mica), iar restul l-am pus la frigider, asa cum am descris.

Pentru salata de icre, frecați caviarul cu zeama de lămâie, ținând într-un bol, picurând ulei încet, ca maioneza, amestecând continuu, într-o singură direcție, până obțineți consistența dorită.

Se da la frigider pana este gata de servire.

Poftă bună!

Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/salata-de-icre-de-crap.html

Ingrediente Salată de icre de crap

40 g icre,

Ulei după gust (aprox 70 ml),

1 lingură zeamă de lămâie,

Sare, după gust

Categorii