Crap cu lamaie si rozmarin

Reteta culinara din categoria Crap / Caras. Specific Franta. Cum sa faci Crap cu lamaie si rozmarin

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crap cu lamaie si rozmarin

 

 Pestele gatit la cuptor si bine asezonat este cel mai gustos si mai sanatos .

1 kg crap 4 catei usturoi 2 lamai 2 crengute rozmarin verde 2 cepe albe mici 2 foi dafin 1 ceapa rosie 1 ardei iute rosu 1 ardei iute verde 1 lingurita condimente peste 100 ml ulei masline sare 1 lingurita boia dulce  Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie in feliute subtiri . Crapul se stropeste pe ambele parti cu zeama de la o lamaie . Jumatate de legume se folosescca un pat pentru peste. Sarati-le . Celelalte legume se introduc  in taieturile de pe partea cu piele a pestelui . Rozmarinul se taie marunt si se presara peste legume dar si peste pestele condimentat . Condimentati cu condimente pentru peste . Turnati cu generozitate  peste pestele condimentat ulei de masline . Lasati totul sa se odihneasca la rece macar o ora .  Se da tava la cuptorul preincalzit , timp de 30 minute la 200 grade C . La servire se decoreaza totul cu felii de lamaie .  Pofta mare !!!

Ingrediente Crap cu lamaie si rozmarin

1 kg crap

4 catei usturoi

2 lamai

2 crengute rozmarin verde

2 cepe albe mici

2 foi dafin

1 ceapa rosie

1 ardei iute rosu

1 ardei iute verde

1 lingurita condimente peste

100 ml ulei masline

sare

1 lingurita boia dulce

Categorii