Friptura de crap cu usturoi
Reteta culinara Friptura de crap cu usturoi din categoria Crap / Caras. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de crap cu usturoi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de crap cu usturoi
O mancare extrem de gustoasa.
1 peste mare tăiat rondele 3-4 linguri pasta de rosii 4-5 catei de usturoi 3-4 catei de usturoi verde 50 ml ulei sare piper paprika 2-3 felii de lamaieMai întâi curățăm peștele și îl feliem sau îl putem cumpăra direct curățat și porționat din pescuit.
Se pune uleiul intr-o tigaie mare si se incinge pestele stropit cu un praf de sare si un praf de boia si usturoi tocat marunt doar 2-3 minute. Numai căței de usturoi, nu usturoi verde.
Puneți peștele călit și usturoiul într-un castron sau o tavă de yena.
Adaugam pasta de rosii dizolvata intr-o cana de apa. Se presară cu sare, piper și boia și se adaugă usturoiul verde tocat. Punem felii de lamaie din loc in loc.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Serviți cu legume sau salate. Poftă bună!
Ingrediente Friptura de crap cu usturoi
1 peste mare taiat rondele
3-4 linguri pasta de tomate
4-5 catei de usturoi
3-4 fire de usturoi verde
50 ml ulei
sare
piper
ardei boia
2-3 felii de lamaie