Crap prajit, marinat in lapte

Reteta culinara din categoria Crap / Caras. Specific Maroc. Cum sa faci Crap prajit, marinat in lapte

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Crap prajit, marinat in lapte

 

 Daca vrei sa dai un gust delicat pestelui, trebuie sa il lasi la marinat in lapte.

1 kg bucăți de crap proaspăt 500 ml lapte 1 lingura Rose Harisa - pasta orientala de ardei iute cu condimente, usturoi si petale de trandafir sare făină albă ulei de prajit cartofi Bucățile proaspete de crap sunt sărate și marinate în lapte. Le puteți lăsa la rece chiar și peste noapte. Scoateți bucățile de pește din lapte și umeziți cu exces de umiditate. Asezonați peștele cu Rose Harissa. Este un condiment complex, arab, care se potrivește foarte bine cu peștele. Am incalzit uleiul si am prajit cartofii in el. Am continuat imediat cu pestele in acelasi vas cu ulei incins. Se pun bucatile de crap prin faina alba. Se scutura excesul de faina si se prajeste in ulei incins. Prăjiți pe ambele părți până obțineți o culoare aurie frumoasă. Am servit crapul prajit cu cartofi prajiti cat a fost cald. Pune lângă ea salata ta crudă preferată. Poftă bună !!!

Ingrediente Crap prajit, marinat in lapte

1 kg bucati de crap proaspat

500 ml lapte

1 lingura de Rose Harisa -pasta orientala de ardei picanti cu mirodenii , usturoi si petale de trandafir

sare

faina alba

ulei pentru prajit

cartofi

Categorii