Crema de zahar ars

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Crema de zahar ars

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi mama m-a invatat cum sa-l fac si eu :) Preparare: Se ard 5 linguri de zahar intr-o cratita mare, rotunda, pana se face caramel si se roteste cratita ca acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Apoi se lasa cratita deoparte, sa se raceasca. Se fierbe laptele. Apoi, se bat bine cu un tel ouale cu cele 3 linguri de zahar (plus 1 pliculet de zahar vanilat, daca doriti) si se adauga laptele cald cu polonicul peste oua. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul. Se pune amestecul in cratita care s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute). Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider. Se serveste rece. Pofta Buna! Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/06/crema-de-zahar-ars.html

Ingrediente Crema de zahar ars

1 litru de lapte

zahar: 5 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie

8 oua

½ sticluta esenta de rom

optional: zahar vanilat

Categorii