Crema dubla

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Crema dubla

Mmmmm!!..ciocolata, vanilie şi fructe…Ce combinaţie mai bună ți-ai putea dori? Spălăm căpșunele si le punem în blender, ii amestecam pana devin crema. Amestecam 3 linguri lapte cu cacao. Fierbem laptele cu zahărul şi păstaia de vanilie, la foc mic. Separat, amestecam gălbenuşurile cu amidonul şi puţin lapte rece, apoi turnam , încet, în fir subţire, laptele fierbinte, amestecând întruna să nu se brânzească şi laşi să fiarbă, la foc mic, omogenizând continuu, până capătă consistenţa unei creme. O luam de pe foc şi o amestecam până se răceşte, după care încorporam untul moale. Adaugam capsuni-crema si amestecam bine. Împărțim 23 din crema în boluri pe care le-am clătit cu apa rece. Peste crema rămasă adaugam compoziţia de cacao cu lapte si amestecam bine. Turnam in mijlocul bolurilor. Lasăm sa răcească si apoi băgăm la frigider 2 ore. Servim cu capsuni.

Ingrediente Crema dubla

500 ml lapte dulce

100 g zahăr

200 g unt

4 gălbenuşuri

40 g amidon alimentar

1 păstaie de vanilie

3 linguri cacao

150 gr capsuni (sau alte fructe preferate)

Categorii