Croissant cu ciocolata si caramel

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei. Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 30 minute. Pentru umplutura, amesteca toate ingredientele intr-un bol. Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Intinde aluatul si taie-l in triunghiuri de marimea dorita (mai mari sau mai mici).Aseza cate 1-2 lingurite de umplutura pe latura de la baza fiecarui triunghi si ruleaza astfel incat sa se obtina forma de croissant.Unge croissant-urile cu putin lapte si da-le la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moi, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi. http://lauradfood2.blogspot.com/

Ingrediente Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat

500 gr faina

300 ml apa calduta

25 gr zahar

5 gr drojdie uscata

2 galbenusuri

1 lingurita sare

1 lingura miere

Pentru umplutura

50 gr caramele moi cu lapte

tocate

70 gr ciocolata cu crema de lapte cu caramel (sau orice alta ciocolata doriti)

50 gr alune de padure imbracate in ciocolata cu lapte

15 gr pudra de cacao

1 lingurita scortisoara macinata

1-2 linguri de lapte

plus pentru un

Categorii