Cubulete de carne cu piure de vinete
Reteta culinara Cubulete de carne cu piure de vinete din categoria Oaie. Specific Turcia. Cum sa faci Cubulete de carne cu piure de vinete
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cubulete de carne cu piure de vinete
Multumesc e-retete.ro pt. ... reteta. Am inversat niste operatiuni cum am considerat eu ca e mai eficient si f. putin am umblat la niste cantitati. Fiind mancarea preferata a sultanului turc Hünkar Beğendi, acest preparat se va servi alaturi de lampa lui Alladin (nu era turc dar se-nrudea ;;) ). V-am pus in poza lampa lui Alladin ca sa stea marturie ca personal, socializez cu acest domn (duhul). Invitati cuviincios la masa duhul din lampa si "omeniti-l" romaneste pentru ca altfel isi da duhul si nu va mai implineste nici o dorinta :-??
Ingrediente Cubulete de carne cu piure de vinete
PIUREUL DE VINETE
3 vinete mici sau doua medii ca marime
1 lingura suc de lamaie
SOS BECHAMEL
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte
2-3 linguri parmezan razuit (eu am pus cascaval deoarece sultanul nu auzise de parmezan)
1 lingurita rasa sare afumata (nici de-aia n-am avut)
1/3 lingurita nucsoara optional
1 priza piper
CUBULETE DE CARNE
400 gr pulpa de miel (sau carne de vitel / pui)
1 lingura ulei
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
1 lingura pasta de ardei dulce
1 lingurita rasa oregano
1 priza chimion (cumin, camun), in nici un caz nu se va inlocui cu chimen, mai bine nu mai puneti
1/8 lingurita fulgi de chilli
sare