CURCAN DE CRACIUN (II)

Timp de preparare 3 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare CURCAN DE CRACIUN (II)

1.Se amesteca carnea de porc ,tocata, cu slanina proaspata,data prin masina de tocat. Se adauga un ou, sare, piper si condimentele pentru carne tocata. 2. Se curata castanele, se fierb cu 3 cesti de zeama de carne cca. 20 de minute, se scurg bine, se amesteca incet cu amestecul de carne tocata si slanina ca sa nu se zdrobeasca castanele. 3. Se umple curcanul cu aceasta compozitie, se coase, si se aseaza intr-o tava cu 2-3 linguri de apa si se da la cuptor,preicalzit in prealabil.Se lasa la foc mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, dupa care se mareste temperatura , iar curcanul se unge cu un amestec de ulei cu rom,ca sa prinda o crusta frumoasa,apoi , din cand in cand , se stropeste cu jiul din tava .Cu o jumatate de ora inainte de a se scoate din cuptor, nu se mai stropeste deloc.Se coace 3 ore. Se serveste cu garnitura dupa gust .

Ingrediente CURCAN DE CRACIUN (II)

1 curcan,(3,5-4 kg.)

200g. carne de porc,tocata

50g. slanina

1 ou

sare

piper

1 lingura de condimente pentru carne tocata

3/4 kg castane,fierte

2 linguri ulei

2 linguri rom

Categorii