Dovleac copt umplut cu quinoa si fructe uscate, la slow cooker Crock Pot
Reteta culinara din categoria Slow Cooker. Cum sa faci Dovleac copt umplut cu quinoa si fructe uscate, la slow cooker Crock Pot
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dovleac copt umplut cu quinoa si fructe uscate, la slow cooker Crock Pot
Un desert de sezon delicios și sănătos.
1 dovleac mic 100 gr quinoa (albă și roșie) 300 ml apă 70 gr amestec de fructe uscate (merișoare, goji, stafide) scorțișoară măcinatăMai întâi se spală quinoa și se pune la fiert cu apă într-o oală acoperită, la foc mic, timp de 10 minute. Cand este gata se stinge focul, se adauga fructele uscate, se amesteca bine si se lasa vasul acoperit cu un capac inca 10 minute pana cand apa se absoarbe complet.
Taiem dovleacul spalat in jumatate si scoatem semintele cu o lingura.
Pornim slow cooker-ul Crock Pot pe functia de copt timp de o ora la 175 grade C. Punem gratarul, asezam o hartie de copt si jumatati de dovleac. După 45 de minute, presărați scorțișoară peste dovleac și umpleți jumătățile cu quinoa amestecată cu fructe. Acoperiți vasul cu capac și lăsați încă 15 minute.
Ingrediente Dovleac copt umplut cu quinoa si fructe uscate, la slow cooker Crock Pot
1 dovleac mic
100 gr quinoa(alba si rosie)
300 ml apa
70 gr amestec de fructe uscate (merisoare, goji, stafide)
scortisoara macinata