Supa din carne de rata cu galuste la slow cooker Crock Pot

Reteta culinara din categoria Slow Cooker. Cum sa faci Supa din carne de rata cu galuste la slow cooker Crock Pot

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa din carne de rata cu galuste la slow cooker Crock Pot

 

Ce poate fi mai bine toamna la racoare decat o supa fierbinte cu galuste. De data aceasta l-am pus pe Alin, CrockPot, să lucreze încet și sănătos. Cea mai bună supă limpede de rață însoțită de găluște pufoase cu ou și gris;) Spor și poftă bună! ;)

File de piept de rata aprox. 350 g, Morcovi 2 bucati, patrunjel 1 bucata, rădăcină de pătrunjel 1 bucată, tulpina de telina 2 bucati, Ardei Kapia 1 bucată, Ceapa galbena 1 bucata, sare de mare 1 lingura, Boabe de piper colorate 1 linguriță, boabe de ienupăr 1 bucată, Frunza de dafin 1 bucata. Pentru găluște cu gris: Ouă de pui 3 bucăți, Griș de grâu cca. 250 g sare de mare aprox. 2 g, 1 lingura ulei de floarea soarelui.

Bucățile de fileuri de piept de rață împreună cu legumele curățate, lăsate întregi, se pun în vasul ceramic al aragazului CrockPot. adauga cca. 2500 ml apa rece, sare si condimente.a

Setați aragazul lent la RIED timp de 4 ore.

Dupa ce s-au fiert carnea si legumele se strecoara sucul, obtinut intr-o oala mai inalta, si se lasa sa fiarba, eventual umplundu-l cu apa rece, in functie de cate supa vrem sa avem.

Intre timp pregatim galustele, batem ouale energic cu un praf de sare si o lingura de ulei. Se toarnă grisul în ploaie și se amestecă până se omogenizează, pentru a nu rămâne cocoloase.

Puneți găluștele ușor cu o lingură în supa clocotită, după ce ați pus toate găluștele, dați focul mic și turnați puțină apă rece peste fiecare găluște, ca să se întoarcă pe cealaltă parte.

Se lasa sa fiarba la foc mic, semiacoperit, aprox. Zece minute.

Supa se serveste fierbinte cu verdeata sau ardei iute impreuna cu legume si carne fiarta! 

Bafta si bafta! 

 

 

Ingrediente Supa din carne de rata cu galuste la slow cooker Crock Pot

File din piept de rață cca. 350 g,

Morcovi 2 bucăți,

Păstârnac 1 bucată,

Pătrunjel rădăcină 1 bucată,

Tijă apio 2 bucăți,

Ardei kapia 1 bucată,

Ceapă galbenă 1 bucată,

Sare de mare 1 lingură,

Piper boabe colorat 1 linguriță,

Boabe de ienupăr 1 bucată,

Foaia de dafin 1 bucată.

Pentru găluște din griș:

Ouă de găină 3 bucăți,

Griș din grâu cca. 250 g

Sare de mare cca. 2 g,

Ulei de floarea soarelui 1 lingură.

Categorii