Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

 

Vara când apar dovleceii, îmi place să-i prepar în multe moduri: sub formă de chifteluțe, sub formă de crochete, pane, sau îi includ în diverse sosuri, ciorbe și mâncăruri. Este prima dată când îi prepar în crustă de porumb și nu mă așteptam să aibă așa impact bun. Iar cu sosul de iaurt și castraveți, au fost de-a dreptul delicioși.  

Ingrediente Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

2 dovlecei cruzi

2 ouă

150 g făină

200 g fulgi de porumb

sare

piper alb măcinat

150 ml ulei pentru prăjit

Pentru sos:

200 g iaurt cremos

1 castravete

1 căpățână usturoi

câteva fire de mărar

câteva fire de pătrunjel

sare

1 linguriță ulei de măsline

Categorii