Drob de miel

Reteta culinara Drob de miel din categoria Oaie. Cum sa faci Drob de miel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Drob de miel

 

Așteptăm cu nerăbdare să facem tocană de miel, o adorăm servită cu sos de hrean și legume proaspete de sezon. De obicei este coaptă într-un cuptor cu lemne și capătă o aromă deosebită. Anul acesta am fiert cartofii la cuptorul electric. Nu a fost la fel de bine, dar este important ca noi și cei dragi să fim sănătoși. "Retete Pascale"

-organe de bani (1 kg) -1 link usturoi verde (3 fire) -3 pachete de ceapa verde (10-12 fire) -3 oua -sare -piper -boia dulce -verde verde (2-3 fire)

Mieii spalati foarte bine, tinuti aproximativ 15-20 de minute in apa rece, se fierb in apa din abundenta cu o lingura de sare si un strop de leustean verde. Aveți grijă să le spumați pentru că vor face multă spumă. Cand sunt fierte, se scot pe o tava sau intr-un bol si se lasa la racit.

Când putem lucra cu ele și nu ne prăjim pe degete, tăiem organele în bucăți mai mici care să încapă în mașina de măcinat.

Cu o mașină de tocat carne măcinam carnea. Tăiați ceapa verde, usturoiul și leușteanul cu un cuțit.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele: organele macinate, verdeata, sare, piper, boia si ouale. Le omogenizam foarte bine.

Pregătim 2 tăvi mici de tort (eu am tăvi de 15 cm lungime) pe care le-am pus pe hârtie de copt și le-am stropit cu ulei.

Am impartit compozitia de drob in doua in doua tavi si am aranjat-o uniform.

Se dau tavile in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute. Inainte de servire se lasa la racit, se taie mai usor la rece.

Pentru a servi ficatul am pregatit un sos de hrean din 3 bucati de hrean cred ca aveau vreo 400 gr, curatati si taiati pe lungime. Am fiert hreanul in apa cu sare pana s-a inmuiat. Cand a fost rece l-am tocat cu masina de tocat carne. Intr-un vas la foc mic am pus 2 linguri de ulei, hrean tocat, sare, putin piper si 200 ml lapte amestecat cu 1 lingura amidon de porumb. Se fierbe la foc mic, amestecand, pana se ingroasa usor.

Ingrediente Drob de miel

-organe de miel (1 kg)

-1 legatura usturoi verde (3 fire)

-3 legaturi ceapa verde (10-12 fire)

-3 oua

-sare

-piper

-boia dulce

-leustean verde (2-3 fire)

Categorii