Drob de miel in aluat
Reteta culinara Drob de miel in aluat din categoria Oaie. Cum sa faci Drob de miel in aluat
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Drob de miel in aluat
Retete de Paste Anul acesta am pregatit aluatul intr-un aluat preparat din faina, oua si unt, care a iesit delicios.
A luat: 3 oua 80 gr unt 220-250 gr faina sare Umplere: organe dintr-un miel (plămân, ficat, inimă, rinichi) 2 legături de ceapă verde 2 legături de mărar 1 link patrunjel 5 oua + 1 ptr sare piper negru 1 felie de paine inmuiata in apa sau lapte Se spală bine organele, se taie în bucăți mai mici și se fierb câteva minute în apă clocotită cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, apoi le taiem bucatele mai mici si le dam prin masina de tocat carne cu gauri mai mari impreuna cu ceapa verde. Dacă dormi, le poți tăia cu un cuțit mic. Se toaca marunt mararul si patrunjelul spalate si se amesteca cu organele tocate, o felie de paine inmuiata in apa sau lapte bine stors, ouale intregi, sare si piper. Pentru aluat amestecati bine untul la temperatura camerei, sarea, ouale si faina pana obtineti un aluat elastic, nelipicios. Pe un blat infainat intindem aluatul in forma de dreptunghi cat mai mare, astfel incat sa putem inveli aluatul cu el.Asezam o hartie de copt in tava in care vom coace aluatul. Întindeți aluatul, apoi puneți umplutura. Aduceți aluatul peste umplutură. Daca vrem putem face diverse forme pe care sa le asezam deasupra. Sigilați bine aluatul pentru a nu se vărsa umplutura și ungeți cu un ou bătut cu o lingură de apă sau lapte. Se dau forma la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos. Daca vrem putem aseza ouale fierte in mijlocul compozitiei de-a lungul tavii.Ingrediente Drob de miel in aluat
Aluat: 3 oua 80 gr unt 220-250 gr faina sare Umplutura: organele de la un miel(plaman, ficat, inima, rinichi) 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi marar 1 legatura patrunjel 5 oua+1 ptr uns sare piper negru macinat 1 felie de paine inmuiata in apa sau lapte
3 oua
80 gr unt
220-250 gr faina
sare
organele de la un miel(plaman, ficat, inima, rinichi)
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi marar
1 legatura patrunjel
5 oua+1 ptr uns
sare
piper negru macinat
1 felie de paine inmuiata in apa sau lapte