Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt foarte mici, fructele de cirese fiind foarte marunte si pline de suc. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc, apoi se pun la foc, intai iute, pana ce clocotesc, apoi se da focul incet, amestecand usor cu o lingura de lemn. Se lasa sa fiarba pana ce scade de doua degete, spumandu-se cu spumiera de cate ori este nevoie. Cand incepe sa se lege, se adauga sucul de lamaie. Se face proba pe o farfurie cu cateva picaturi de dulceata, daca este facuta, nu se imprastie pe farfurie. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate de sticla, cu capace etanse, apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie, chiar o zi si o noapte, apoi se depooziteaza in beciuri sau debarale.

Ingrediente Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

o farfurie adanca de cirese amare

fara samburi

aceeasi farfurie cu zahar

sucul de la 1/2 lamaie

Categorii