Dulceata din merisoare padurete

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulceata din merisoare padurete

Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi, apoi se fierb cu o cana de vin si restul apa rece cat sa le acopere de 2 cm, cca 20 de minute, cu anasonul si batonul de scortisoara. Se adauga si farfuria cu zahar, lasand sa fiarba pana se leaga (deasupra fac basici transparente, cam dupa 30 de minute de fiert. Se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie, apoi se asaza fructele in borcane curate si uscate si apoi se toarna siropul gros si fierbinte. Se etanseizeaza strangand bine capacele, se acopera cu un prosop si se lasa sa se racasca in voie. Am gasit cu mare greutate aceste delicioase merisoare aurii care se coc un pic mai inante ca cele rosii si am gasit si un pomisor cu merisoare rosii, cam micute, ferit de soare. Abia astept recolta sa fac un nectar si un gem delicios!!

Ingrediente Dulceata din merisoare padurete

o farfurie adanca de fructe sanatoase si bine spalate

o farfurie adanca de zahar

o cana de vin alb sec

2 flori de anason

1 baton de scortisoara

1 lamaie

Categorii