Ecleruri cu crema de vanilie

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ecleruri cu crema de vanilie

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se poate folosi mixerul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se umple un posh cu aluatul obtinut si se formeaza eclerurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele. Se introduce tava la cuptor la foc maxim pana cand eclerurile sunt un pic rumenite, apoi se deschide usa cuptorului si se inteapa cojile din loc in loc cu o scobitoare. Se introduce din nou tava la cuptor, dar la foc mai mic, pentru ca eclerurile sa se usuce inauntru si sa nu se arda la exterior. Dupa ce eclerurile sunt gata, se opreste focul si se mai lasa cojile circa 5 minute in cuptor (daca sunt prea rumene nu se mai lasa in cuptor), apoi se pot scoate si lasa sa se raceasca. Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas. Se pregateste crema. Intr-un craticior se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, laptele si faina si se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat bucatele. Se pune craticioara la foc si se amesteca continuu in el cu ajutorul unui tel pana cand se ingroasa compozitia. Apoi, crema obtinuta se pune intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, peste crema racita se adauga frisca lichida si se mixeaza. Cojile de ecleruri se taie de-a lungul si se umplu cu crema de vanilie cu ajutorul unui posh. Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu laptele, amestecand continuu pana cand se topeste. Cu ajutorul unei pensule, se ung eclerurile cu ciocolata. Eclerurile cu crema de vanilie se pastreaza la rece.

Ingrediente Ecleruri cu crema de vanilie

Aluat:

400 ml apa

1 praf de sare

200 ml ulei

250 g faina

6 oua

Crema de vanilie:

3 galbenusuri

1 praf de sare

200 g zahar

esenta de vanilie

600 ml lapte

100 g faina

100 g unt

200 ml frisca lichida indulcita

Glazura:

200 g ciocolata cu lapte

2 linguri lapte

Categorii