Fasole cu ceapa si cimbru

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fasole cu ceapa si cimbru

Dintr-un kilogram de fasole uscata poti obtine putin peste doua kilograme de fasole fiarta. Lasa fasolea aleasa si spalata intr-un vas cu apa rece, peste noapte. Pune-o apoi la fiert impreuna cu cateva boabe de piper, putina sare, o foaie de dafin si trei-patru ramurele de cimbru. Pune o rosie si vei găsi mai putina coaja de fasole pleznita. Dacă fierbi fasolea 30 de minute în oala sub presiune, va fierbe uniform si repede. Curata un kilogram de cepe mici-mici (arpagicul e si mai bun) si opareste-le in apa cu sare. Apa trebuie să fie clocotita, iar cepele trebuie sa stea in ea maxim un minut. Pune ulei Unisol într-o cratita (patru linguri) si caleste-o. Adauga sare si piper, dupa gust. Tine ceapa pe foc mic un sfert de ceas, pana incepe sa-si schimbe culoarea si sa se inmoaie. Pune fasolea peste ceapa si arunca doua-trei ramurele de cimbru peste ea. Tine pe foc mic inca zece minute, stinge focul, iar apoi pune amestecul in borcane sterilizate (se oparesc si se lasa la uscat, cu gura in jos pe un tifon sau in cuptor, la temperatura mica). Toarnă ulei Unisol peste fasolea cu ceapa si misca borcanul, sa iasa aerul din el. Pune capacul si tine borcanele intr-un prosop sau intr-o patura. Ai grija sa fie acoperite bine, iar poi pastreaza-le la loc ferit de umezeala si lumina.

Ingrediente Fasole cu ceapa si cimbru

2 kg fasole

ceapa (arpagic)

cimbru

sare

piper boabe

foi de dafin

o rosie

ulei Unisol

Categorii