Fazan cu chimen

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fazan cu chimen

Fezandarea dureaza 3 zile si consta in curatarea de intestine fara a fi jumulit de pene, uscarea interioara cu faina de malai, taratze sau pesmet, urmand a fi atarnat in aer liber (preferabil cat mai rece) timp de 2-3 zile. pentru a vedea daca fezandarea a reusit,se jumulesc cateva pene din jurul gatului sau din varful aripii. Daca acestea se desprind usor,inseamna ca totul a fost facut “ca la carte” fazanul se jumuleste de pene, se parleste de cotoarele ramase dar avand grija sa nu se basice pielea foarte tare se clateste cu vin atat in interior cat si in exterior dar fara a fi lasat in bait inainte de a fi bagat direct in cuptor,ramane la alegerea dumneavoastra daca doriti sa fierbeti fazanul mai intai se introduce in cuptor pe o tava cu piper si sare, boia de ardei si chimen, aranjata cu legumele taiate rondele sau cubulete (morcovi, ceapa, praz, usturoi), se adauga frunzele de dafin, rozmarin sau busuioc fiind scaldate in vinul rosu si in ulei sau untura (in functie de gust) se lasa in cuptor1 ora si 30 la o temperature de 180 gr C si se stropeste friptura din cand in cand pentru a nu se usca se scoate din cuptor cand acesta capata o culoare galben-brun, fiind usor crocant se serveste cu piure de cartofi stropit cu sosul lasat in tava

Ingrediente Fazan cu chimen

fazan

200 ml vin rosu

sare si piper

boia de ardei

chimen

morcovi

ceapa

praz

2-3 catei usturoi

2-3 frunze dafin

rozmarin

busuioc

1 pahar ulei delikat

Categorii