Fazan la tava

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Fazan la tava

Fazanii se fezandeaza in pene 2-3 zile, apoi se curata si se spala bine. Se portioneaza, se condimenteaza dupa preferinta si se pun in tava cu putina apa si ulei. (Eu i-am pus initial in oala sub presiune, apoi i-am scos si i-am asezat in tava pentru a reduce timpul de pregatire). Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand se mai ung cu zeama din tava, apoi se pune usturoiul, cimbrul si vinul. Se intoarce o singura data si se lasa sa-si formeze o crusta. Se serveste alturi de diverse garnituri si salate sau muraturi.

Ingrediente Fazan la tava

1-2 fazani

5-6 catei de usturoi

condimete pentru pui sau sare si piper

cimbru

1 cescuta de ulei

1 pahar de vin.

Categorii