Salau copt cu rosii

Reteta culinara Salau copt cu rosii din categoria Salau. Cum sa faci Salau copt cu rosii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Salau copt cu rosii

 

Retete festive de iarna   Pestele gatit  in fel si chip este un preparat care nu lipseste de pe masa de revelion.

 

INGREDIENTE
1 bucata salau sare piper negru macinat cimbru uscat 70 ml vin 3-4 linguri ulei 6-8 rosii cherry cartofi natur pentru servit mujdei de usturoi pentru servit patrunjel verde pentru decor Curatam bine pestele, scoatem intestinele si il spalam. Il scurgem bine si il dam cu sare atat pe interior cat si la exterior, nu inainte de a-l cresta din loc in loc. Presaram piper negru macinat si cimbru uscat. Asezam pestele intr-o tava cam de marimea lui si turnam vinul si uleiul. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam pestele la rece pentru cateva ore. Intoarcem pestele intre timp si pe partea cealalta. Ridicam folia de alumimiu si asezam rosiile spalate langa peste. Punem folia la loc si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 30 de minute. Scoatem folia, stropim pestele cu sosul din tava si o punem la loc fara folie pana se rumeneste frumos si zeama a scazut. Servim pestele imediat cu cartofi natur si mujdei de usturoi. Decoram cu patrunjel verde.

Ingrediente Salau copt cu rosii

1 bucata salau

sare

piper negru macinat

cimbru uscat

70 ml vin

3-4 linguri ulei

6-8 rosii cherry

cartofi natur pentru servit

mujdei de usturoi pentru servit

patrunjel verde pentru decor

Categorii