File de șalău pane cu sos de capere
Reteta culinara File de șalău pane cu sos de capere din categoria Salau. Cum sa faci File de șalău pane cu sos de capere
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare File de șalău pane cu sos de capere
Cu rețeta asta, poate păcălesc Zmeișorii să savureze, din când în când, câte o porție de pește! ;)
INGREDIENTE
Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 g. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul.
Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut, și iar făină.
Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un șervețel de bucătărie ca să se absoară uleiul.
Pentru sos, într-un vas cu fundul gros se pune la topit untul, împreună cu zeama de lămâie cca. 5 minute la foc rapid, apoi se adaugă caperele și se mai lasă la gătit, cca. 5 minute la foc mediu, neacoperit, până se împreunează gusturile.
Peștele se servește fierbinte împreună cu sosul de capere.
Spor și poftă bună!
Ingrediente File de șalău pane cu sos de capere
File de șalău cca. 500 g, Ouă 3 bucăți, Muștar 2 linguri, Făină albă cca. 200g, Ulei de prăjit cca. 400 ml. Pentru sosul de capere: Unt 82% 50 g, Lămâie 1 bucată, Capere conservate 100 g.