Foaie pentru pateuri - tip foietaj

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Foaie pentru pateuri - tip foietaj

Se amesteca apa minerala cu zaharul, otetul si faina si se obtine un aluat potrivit de dens.Se inparte in 8 bucati. De asemenea se inparte si margarina in 8 bucati egale. Fiecare parte din aluat se intinde cat mai subtire posibil,peste care se intinde margarina cat mai bine de regula cu un cutit mai lung sau cu o spatula.Aluatul astfel uns se ruleaza ca o tigara dupa care se incolaceste obtinand o forma de melc.Dupa ce am rulat astfel toate cele 8 bucati,putem incepe sa intindem foaia pentru umplere.Se pune bucata de aluat in forma de melc in picioare pentru ca atunci cand intindem cu sucitorul foile formate prin rulare sa se aplatizeze si sa formeze foietajul.Acest tip de foietaj se poate folosi la forme de pateuri obisnuite sau pentru strudele cu umpluturi diverse(branza,carne tocata de vitel,ciuperci etc.)

Ingrediente Foaie pentru pateuri - tip foietaj

1 kg. faina

750gr. margarina

300ml. apa minerala sau sifon

1 lingura de zahar to

1 lingurita de otet

Categorii