Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

Frământați un aluat ca pâinea. Punem faina intr-un bol si amestecam cu drojdia uscata, sarea, zaharul, apoi adaugam apa calduta si uleiul de masline. Se framanta, apoi se lasa la dospit 1 ora. Dupa o ora intindem aluatul si il asezam intr-o tava/castron de yena care a fost unsa cu ulei de masline. Se lasa la dospit inca 30 de minute, apoi se adauga rosiile, care se presara usor pentru a intra in aluat. Se da la cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate tava, se presara ceapa care a fost prajita initial si 2-3 linguri de ulei de masline si se da din nou tava la cuptor. Se lasa la cuptor pana marginile devin aurii.

Ingrediente Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata

300g faina

un plic de drojdie uscata

10 linguri ulei de floarea-soarelui

1 lingura ulei de masline

90ml apa calduta

rosii

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

o ceapa

Categorii