Frigarui de strut cu glazura de miere

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Frigarui de strut cu glazura de miere

Se amesteca ingredientele pentru marinata si se lasa carnea, intr-un vas acoperit, la marinat, in frigider timp de 24 de ore. Se aseaza carnea alternativ cu legumele pe frigarui dupa care se ung cu miere, asteptati cateva clipe pentru a lasa excesul de miere sa se scurga. Se pun pe gratar la foc mediu, intorcandu-se o singura data, aproximativ 5 min pe fiecare parte. Mentiuni: Ca urmare a continutului redus de grasimi poate rezulta o friptura oarecum uscata. A nu se confunda cu fragezimea carnii si retineti ca sarea si condimentele absorb umiditatea, asadar asezonati imediat dupa ce a fost despachetata. Carnea de strut trebuie gatita la o temperatura cat mai mare pentru un timp cat mai scurt. O friptura de strut bine gatita trebuie sa fie un pic in sange, suculenta si frageda. Ideal este ca fileul de strut sa fie semi fript. Daca este tinuta prea mult la foc carnea se va usca prea tare. Pofta Buna !

Ingrediente Frigarui de strut cu glazura de miere

Marinata:

350 ml vin rosu

1 ceapa mica tocata marunt

1 lingurita de rosmarin

1 lingurita de cimbru uscat

4-5 catei de usturoi zdrobiti

1 legatura de patrunjel tocat

2 lingurite de piper alb

3 lingurite de sos Worcestershire

3-4 frunze de dafin

Frigarui:

500 g File sau Steak de strut taiat cuburi

2 rosii taiate cuburi

1 ardei gras taiat cuburi

2 cepe taiate cuburi

125 ml miere incalzita

Categorii