Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra
Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra
Reteta aceasta o stiu de peste 20 ani . Fiul meu cand era copil nu manca miel-berbecut , astfel pregatita a crezut ca este vitel :D Varza acra da berbecutului un gust bun si fraged parca ar fi gatit cu unt . Am folosit pentru prepararea la cuptor vasul grecesc gaastra pe care fiul meu l-a adus din Grecia . Vasul este artizanal , din lut glazurat .Gaastra are in capac o gaura care permite eliberarea aburului cald cate putin . Friptura iese in ea delicioasa si frumos rumenita , fara sa se uste in exterior prea tare .
Ingrediente Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra
1 pulpita de berbecut cu os [2kg]
100 gr slaninuta afumata - productie proprie
1 varza acra -pusa de mine
1 caciulie intreaga de usturoi
1 ceapa mare galbena
1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iute -de casa
2 linguri untura - de casa
2 linguri pasta de ardei kapia cu telina - de casa
2 crengute rozmarin
2 crengute oregano
2 crengute cimbru
codite de ceapa verde
sare