Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

 

  Reteta aceasta o stiu de peste 20 ani . Fiul meu cand era copil nu manca miel-berbecut , astfel pregatita a crezut ca este vitel :D Varza acra da berbecutului un gust bun si fraged  parca ar fi  gatit cu unt . Am folosit pentru prepararea la cuptor vasul grecesc gaastra pe care fiul meu  l-a adus din Grecia . Vasul este artizanal , din lut glazurat .Gaastra are in capac o gaura care permite eliberarea aburului cald cate putin . Friptura iese in ea delicioasa si frumos rumenita , fara sa se uste in exterior prea tare .

Ingrediente Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra

1 pulpita de berbecut cu os [2kg]

100 gr slaninuta afumata - productie proprie

1 varza acra -pusa de mine

1 caciulie intreaga de usturoi

1 ceapa mare galbena

1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iute -de casa

2 linguri untura - de casa

2 linguri pasta de ardei kapia cu telina - de casa

2 crengute rozmarin

2 crengute oregano

2 crengute cimbru

codite de ceapa verde

sare

Categorii