Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

Carnea de curcan o dezosam si ii indepartam pielita, apoi o facem cu piper si cu vegeta bio. Adaugam 2 linguri de sos Worcester, apoi dam carnea la rece pentru cel putin o ora. Intre timp preparam chutney-ul de merisoare.Punem intr-un vas Zepter foarte putin unt si asteptam sa se topeasca, apoi adaugam merisoarele,mierea, piperul, ardeiul iute si la sfarsit vinul (150 ml). Amestecam si acoperim apoi, lasand sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute.Din vinul la fierbere se prepara o reductie de vin ,apoi marim focul si se fierbe pana lichidul capata consistenta unui sirop.Adaugam zeama de grephfruit si gata chutney-ul... Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate. La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile. Adaugam vinul ramas si lasam sa dea in clocot la foc potrivit, cam 15-20 de minute, apoi stingem focul si lasam vasul Zepter pe plita cu inductie.( ea continua sa fie calda) Cand toate sunt gata preparate , servim friptura alaturi de piureul de cartofi si chutney-ul de merisoare.Eu am presarat si cateva bobite de rodie. Pofta mare !

Ingrediente Friptura de curcan in vin cu piure de cartofi si chutney de merisoare

800 g carne de curcan

300 ml vin

3-4 linguri sos Worcester

200 g merisoare

20 g unt

un varf cutit ardei iute macinat

1 lingurita rasa piper macinat

2-3 linguri miere

1 lingurita vegeta bio

2-3 linguri zeama de grephfruit rosu

Categorii